Orang lain berduit, ada kereta, ada rumah, ada itu, ada ini & ada segala macam jenis kemewahan. Tapi Aku, cuma ada BLOG je...™

Friday, February 5, 2010

Jantan-Jantan Atas Bunga

Aiseyman..! Bangun lambat lagi hari ni.Jangan harap la nak mandi.Mana sempat.Tak pe...Aku ada ubat ketiak.Sental je lebih sikit.Bukan orang tahu pun Aku mandi ke tak.Janji ketiak wangi...

Aku kena buka kedai sebelum pukul 10.30am.Kalau lambat, confirm ada pak guard atau mak guard yang dok terpacak kat depan kedai nak mintak autograf.Bukannya tak biasa...Selalu sangat Aku sain.Dah naik muak.

Ada sekali tu, Aku siap lukis gambar orang lidi lagi kat dalam 'buku autograf' dia orang tu.Tak tau la dia orang perasan ke tak...Lantak.Lambat 5 minit pun nak tulis ke.Berkira...

Yang buat Aku cuak sebab, mana tau tetiba hari ni datang sawan dia orang nak saman Aku.Habislah...Mana taknya, dah banyak kali management mall tu bagi warning kat Aku.Jangan Buka Lambat..! Tapi Aku belasah juga buka lambat.

Bukan Aku sengaja pun...Dah Aku bangun lambat, nak buat macam mana.Saman dia mengalahkan saman buang sampah merata-rata.RM 1000 tu...Mana nak cekau.RM 1000 kalau bagi kat Aku buat beli megi, rasanya boleh tahan sampai setahun kot.

Tengah Aku dok merushing tu, tiba-tiba ntah macam mana ntah Aku rasa macam nak bela rambut lak.Bagi panjang sikit je.Dah lama sangat Aku berambut pendek ni...

Kononnya nak ubah selera...Nak try buat rambut ala-ala jantan jambu drama Korea yang tengah top kat kedai Aku sekarang ni...Jantan-Jantan Atas Bunga (versi Bahasa Melayu Aku).Market tu...

Pergh...tak boleh blah! Dah lambat macam ni pun boleh terfikir benda yang bukan-bukan lagi.Jangan mencarut la.Hilang akal apa.Lari konsep bro..!

Aku rasa macam nak bagi tahu kat pak guard, Aku lambat sebab tolong jiran Aku sidai kain.

8 Pinggan Nasi Tambah:

Dashing Days said...

alasan yg mantap haha

adly 'karat' syam said...

ko mmg slalu bukak lambat hahaha

haida hida said...

nper la leh bgun lmbat tu??? alasan x masuk akal tul "tolong jiran Aku sidai kain".. huhuhu.. rajinnye.. entah2 ble pak guard@mak guard yg dgr tu up lgi saman.. hahaha..

Kejora said...

jiran mithali..
baguss....

arekymz membuyau said...

hahaha..
burok gile pangai..
hahaa..

mesarra said...

haha..lawak r kamu!

|| NaFiRaa || said...

hahahahaha.. sabor jek lah.. kalo sis jadi guard n dapat alasan cam tuh.. boleh sakit jantung!!!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

wah best tol citer korea ni..layan xhingat dunia..jambu2 jer mamat dlm story nih...