Orang lain berduit, ada kereta, ada rumah, ada itu, ada ini & ada segala macam jenis kemewahan. Tapi Aku, cuma ada BLOG je...™

Tuesday, May 4, 2010

Melepas La...

Dulu Aku memang malas nak belajar.Abah Aku hantar Aku masuk kolej, Aku main-main.Ponteng kelas, assignment hampeh tak hantar.

Kekadang tu, tajuk assignment pun Aku tak tau.Gila bangang Aku time tu.Maklum la, abah Aku support semua.Dia takde letak syarat pun Aku kena bayar balik.

Member-member yang satu batch dengan Aku dah dapat diploma, Aku still sangkut kat semester 4.CGPA pun cukup-cukup makan.Banyak sangat subjek yang kantoi.Lama-lama bosan.Aku berhenti belajar.

Abah Aku memang cool...Dia bagi Aku peluang ke-2.Tapi Aku still main-main lagi.Tak puas enjoy, bisik hati Aku...Kali ni tak sempat nak merasa semester 3, Aku dah buat hal.Sangkut paper sana-sini.Bangang Aku datang lagi...Aku berhenti belajar.

*****

Pagi tadi umi Aku call.Dia cakap ada surat untuk Aku.Katanya surat tawaran untuk Aku sambung belajar.

Memang Aku ada apply.Dan sekarang ni, Aku tengah pening.Mana nak cekau duit..?

Aku rasa abah dah memang tak nak support Aku belajar lagi.Maybe kecewa dengan Aku kot.Dan Aku tak salahkan dia pun.

Kalau anak Aku buat kat Aku sama macam Aku buat kat abah Aku, confirm Aku van damme anak Aku tu.

Mula-mula tu, duit yuran Aku ingat nak bayar pakai duit KWSP (akaun dua).Tapi...berapa sen sangat la yang boleh Aku keluarkan.Akaun KWSP Aku tu baru beberapa tahun jagung, ada hati nak cash out.Buat kena gelak dengan akak kaunter KWSP tu nanti, ada la.

Duit poket selama Aku belajar, mana pula Aku nak korek..? Memang la tak lama, 4 bulan je.Tapi...takkan nak makan pasir kot.

Untuk intake Jun ni, dia orang memang tak sediakan pinjaman.

Nampak gayanya, memang tak ada chance Aku nak sambung belajar kali ni.Melepas la...

7 Pinggan Nasi Tambah:

KeJoRa said...

jgn putus asa kawan..

cuba berdiplomasi baik2 dgn abah, mana tau ada rezeki....

HaiDa HiDa said...

sayangnya... tpi kalau dh rezeki tu insya'allah tak kemana..

Syafiq Kadiran said...

baek tol ayah ko....
kalo ayah aku mmg da makan kaki da aku...
nway, pasni jgn hampakan dorang lagi...
blaja2 leklok...buktikan ko boley...
GO GO!!!

dayangredzuan said...

cube lah bawak berbincang dulu..
mane tau lembut hati ayah awk tu

SHIKIN said...

melepaslah lagi..ape nak jadi..heheee.takpe,klu betul2 minat, buat out campus jer.try.biasanya bila kita dah rasa sush cari duit baru kita belajar bersungguh2 @ pun buat agreement dgn your parents,after study byr blk.ms cuti sem buat part time.

BonekadalamChermin said...

beb
aku boleh je buat
stadi sambil keja eh,
keja sambil stadi..
NAK SERIBU DAYA..kamon!

+++uchi+++ said...

try lah pinjam loan kat ayah tu ..nanti dah keja byr lah balik kan