Orang lain berduit, ada kereta, ada rumah, ada itu, ada ini & ada segala macam jenis kemewahan. Tapi Aku, cuma ada BLOG je...™

Sunday, April 4, 2010

Aku Steady Je...

Aku berjalan senonong menyelusuri tepian jalan raya dengan diselubungi terik matahari jam 12.Kelihatan nun sayup di hujung sana destinasi Aku.

Aku seluk poket seluar.Keluarkan sebatang rokok.Lalu Aku nyalakan.Aku sedut dan Aku hembus...Maka keluarlah kepulan asap kepuasan dari mulut dan kedua lubang hidung Aku.


Seorang pak guard Nepal yang lagaknya seperti masih belum fasih Bahasa Malaysia merenung tajam kat Aku tatkala Aku nak melangkah masuk pintu Maybank.Ops..! Lupa lak rokok Aku tak habis lagi.

Aku habiskan sisa-sisa terakhir rokok tersebut di depan pintu Maybank dengan melirikkan senyuman tawar kepada awek yang melintas kat depan Aku.Dibalas dengan manis senyumannya.Aku steady je...

Huh..! Ramai pulak orang hari ni.Nak amik nombor pun kena beratur.

Akak kaunter nombor ni pun satu hal...Rasanya dah setahun lebih kot Aku dok mengadap dia nak amik nombor.Still lagi tanya Aku nak apa.Takkan tak cam kot muka Aku yang tak berapa nak hensem ni.Ko ni biar betul kak..! Ke ko ni saja nak tackle Aku kak..? Aku steady je...

Hampir setengah jam Aku tunggu.Akhirnya sampai juga turn Aku.Alamak..! Aku lupa nak bawa duit untuk bank-in tu.

Aku steady je...Jalan balik sambil hisap rokok asap kepul-kepul.Peluh jantan mengalir lebat turun ke pipi.

15 Pinggan Nasi Tambah:

BonekadalamChermin said...

ahahaha
adeh..sebab tula akak tu tanye kau nak ape kan?
ngahngah! eh..lupe lak.

SALAM =)

Aku said...

W'salam cik BonekadalamChermin...

nasikputeh said...

akak tu xknl kamu ok lagi..

tp kamu tu..

pegi bank xbwk duit..

aish..

aishhh...

kash said...

aduh....
cmne lah kau leh lupe.
kira kau pegi melawat bank je lah tuh beb.

HaiDa HiDa said...

salam...
mcm mne la leh lpe bwa duit tu kan.. ingat nk kuarkan duit rupanya nk bank-in.. :)

Aku Learn said...

haha... boleh lupa bawak duit... tak pe... steady jek :-)

KeJoRa said...

hoh! kesian....

^ ZuMaWaMBa ^ said...

hahaa~ bengong giler wei!!
nak taw nape?
sebab `AKU` asyik `STEADY JER`.
mane tak nye!
tu r pasal. muehehee~ :D

papabear said...

lawak lawak... hahahaha... steady eh?

hani said...

he3 lawak2 muka selamber je..

BonekadalamChermin said...

jangan klik kalau hati busuk = i like! haha.

kristalsemulajadi said...

mcm ane x lupe, umur pun dah meningkat hahaha...

GagaH@n cHenta said...

hahahah~ adoi2..susah mcm nie hahha

The Reader said...

Blogwalking dan salam kenal...Peace

aleen adela akoo ^_* said...

xsia2 anda bediri stengah jam.setidak2nye,anda beratur dgn begaye.xgitu?hu3 :P