Orang lain berduit, ada kereta, ada rumah, ada itu, ada ini & ada segala macam jenis kemewahan. Tapi Aku, cuma ada BLOG je...™

Friday, March 12, 2010

Alice In Wonderland

Satu lagi cerita arahan Tim Burton dan lakonan sempoi si Johnny Depp.Cerita ni takde  kena-mengena langsung dengan cerita Pirates of The Caribbean ataupun Charlie And The Chocolate Factory.


Aku bukan nak cerita pasal keseluruhan cerita ni.Kalau korang semua nak tahu jalan cerita dia, korang boleh la pergi tengok kat mana-mana panggung wayang yang berdekatan dengan rumah korang.Kalau nak pergi yang jauh pun boleh...Ikut sedap korang.

Kalau rasa membazir je tengok wayang tu, korang beli la DVD cetak rompak.Boleh tengok ulang-ulang sampai korang muntah.Ini bukan bermaksud Aku galakkan korang beli yang cetak rompak...Terpulang pada korang.Kalau nak beli yang original, Aku rasa hujung tahun ni baru release kot.

Aku dah tengok cerita ni.Agak menarik.Siap pakai spek lagi tu.Layan 3D...

Yang tak bestnya, 3D ni takde subtitle.Aku baru tahu.Hampeh...

Aku ni Bahasa Inggeris memang tak berapa nak faham.Kalau Bahasa Perancis tu boleh la sikit-sikit.

So...nak tak nak, Aku buat-buat faham je la.Orang lain ketawa, Aku pun ketawa...kah kah kah.

4 Pinggan Nasi Tambah:

Kejora said...

wah....aku blum tgk lagi....

next week kot...agak bz kebelakangan ini..

pudding pie said...

mesti spoil mood je kan kalau takde subs?
kalau slang british lagi la mcm haprak nak phmkan pe diorang cakap

rajen, donlod la sekali dgn subs..hehe

Syafiq Kadiran said...

alamak, susah la nak paham kalo sub xd...
janji cte bes...

Nurul a.k.a Riko said...

Dah tgk movie nie...overall citer nie besh cuma watak Johnny Depp as the Mad Hatter dlm citer nie..tak manyak sgt.

Ha'a..mmg betul..x ada subtitle..so mmg tak enjoy sgt.