Orang lain berduit, ada kereta, ada rumah, ada itu, ada ini & ada segala macam jenis kemewahan. Tapi Aku, cuma ada BLOG je...™

Tuesday, September 28, 2010

Diam-Diam Tak Diam

Diam-diam ubi berisi.Diam-diam aku...lagi sebulan nak habis study.Pejam celik,pejam celik je.Tau-tau dah 3 bulan Aku kat Kemaman.Tinggal sebulan je lagi...Mana arah tuju Aku lepas ni, Aku sendiri pun tak tahu.Apa-apa pun, lepas habis ni Aku dah plan nak gi Gunung Ledang.

Aku ada apply untuk buat praktikal kat sini as Management Training.Tak tahu la dapat ke tak...Kalau dapat, nampaknya bermastautin la 6 bulan lagi Aku kat Kemaman.

Geng Baju Kuning

Bandar Kemaman ni sebenarnya takde la besar mana pun...Aku dah pernah pusing satu bandar ni sambil berjalan, sambil hisap rokok.Tak habis sekotak pun, Aku dah tawaf satu bandar.

Tapi sara hidup kat sini boleh dikatakan agak tinggi dan tak salah kot kalau Aku klasifikasikan sara hidup kat Kemaman ni sama je macam dok KL.Silap haribulan lagi murah kalau nak di bandingkan dengan kos sara hidup kat Shah Alam.

Baik dari segi makan, minum dan juga sewa court futsal.Semuanya mahal...Kekadang tu rasa macam tak masuk akal harga dia.

Bab-bab sewa rumah Aku tak tau, sebab Aku kat sini dok kat hostel je.

p/s - Nasi lemak kat sini siap letak ikan tongkol...Cayalah!

7 Pinggan Nasi Tambah:

citahrudin said...

peh..kira kategroi taf juga lu punya paru-paru nih

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

asssalam.
geng kuning cam geng digi plak.
semoga berjaya dimasa hadapan.
:)

Aku said...

citahrudin - tu suma hasil usaha gigih Aku main futsal.hahaha...

Luqman Al- Hakim Bin Foaad - timo kasih boh...*slang ganu*

Ju Asu Ra said...

gud luck..insyaAllah adanya rezeki ko..

Aku said...

Ju Asu Ra - insyaAllah...thanx Ju. ;-)

Sofia said...

Try kt tempat len la plk...
Baru adventure!!

Aku said...

Sofia - hahaha...mana2 pun ada adventure die Sofia.