Orang lain berduit, ada kereta, ada rumah, ada itu, ada ini & ada segala macam jenis kemewahan. Tapi Aku, cuma ada BLOG je...™

Monday, July 9, 2012

Tips Cari Handphone Murah

Tempoh hari lepas balik kerja, Aku ke Plaza Alam Sentral Shah Alam.Niat hati nak sambar la sebijik handphone.Dengar cerita kat sini harganya antara yang termurah.

Lepas park je motor, tanpa buang masa nak sikat rambut ataupun lap-lap muka, Aku terus ke level yang kedai handphonenya memang bersepah.Sampai je Aku kat level tu, rasa syukur ke hadrat Illahi sebab tempat tu dah jadi zon larangan merokok.Tak seperti beberapa tahun sebelum ni yang mana, kalau datang kesini ibarat seperti masuk ke dalam lubang ekzos lori hantu.Asap berkepul-kepul.

Aku bukannya apa, kesian kat budak-budak kecik yang tak berdosa datang kesini menemani ibubapa diorang shopping,tak pasal-pasal sedut asap rokok.Risau Aku, takut budak-budak tu kecik-kecik lagi ketagih mintak kat mak nak asap rokok.Naye bai..!

Berbalik kepada cerita Aku tadi...disebabkan terlampau banyak kedai handphone, maka kenalah Aku mencari kedai yang boleh memberikan harga yang termurah.Dari satu kedai ke satu kedai Aku servey.Dan akhirnya ada satu kedai yang boleh bagi Aku harga yang termurah diantara semua kedai yang ada kat situ.

Dan kedai tu terletak dipelosok hampir belakang sekali.

So tips Aku, kalau nak cari handphone yang termurah kat satu-satu tempat tu kene rajin sikit.Servey semua kedai yang ada kat situ.

Selalunya kedai yang paling tak strategik atau tersorok kedudukannya, kebiasaan akan bagi harga terendah.

keh keh keh.


p/s : selamat mencuba..!0 Pinggan Nasi Tambah: